Saen Saddles

Surprising Cycling Tours

Onze tours

Amsterdam aan het (Oer) IJ

Amsterdam Noord is door de mens ingrijpend veranderd. De dijkdorpen zijn geworden tot stedelijke randen waarachter inmiddels 100.000 mensen wonen. Maar de geschiedenis is voelbaar als we door de meest aantrekkelijke delen van Noord fietsen, de dijken, de tuindorpen, landelijk Noord.

De fietstochten door Noord duren 2 tot 2,5 uur afhankelijk van de start- en eindplaats. De groepen kunnen van 4 tot 12 personen groot zijn en zijn in principe elke dag mogelijk. 

Stuur een email om een datum vast te leggen of om meer informatie te vragen.


Hildo Krop in Amsterdam Noord

 

2020 is het Hildo Krop jaar. 50 jaar geleden overleed de stadsbeeldhouwer van Amsterdam. In Zuid staan vele werken van Hildo Krop, maar ook in Noord is zijn werk te bewonderen. In 2 uur fietsen we langs zijn werken en zullen we soms zeer verrast zijn door zijn genialiteit, maar ook verbaasd over hoe er met zijn werk is omgesprongen. We gaan ook langs andere beeldhouwwerken die zullen verrassen om hun verhaal. 
Stuur een email om een datum vast te leggen of om meer informatie te vragen.


Fiets- en Vaartochten 

Fiets langs de lintbebouwing van dit stukje Oostzaan en krijg al een indruk van hoe het vroeger was. Zonder molens had Oostzaan niet bestaan. Met behulp van de molens heeft de mens de natuur naar zijn hand gezet. Soms met een prachtige erfenis, zoals we zullen ervaren als we door het Oostzanerveld varen.


De tocht met de boot duurt ca 2 uur. Als u met de fiets naar de vertrekplaats wil komen, dan kunnen we ook de tocht door Oostzaan en het Twiske verzorgen. Vertrek vanaf Theetuin De Vaarboer, de Haal 59 Oostzaan

 Stuur een email om een datum vast te leggen of om meer informatie te vragen.


Fietstochten: In de ban(ne) van Compaen en andere BO'ers.

 

Op verzoek organiseren wij fietstochten door Oostzaan en het Twiske

Aanmelden en inlichtingen: ursidae@xs4all.nl


Zaanse Schans tour (25 km)

Bezoek aan de Zaanse Schans, een tour van bijna 25 km. Door het open veld in de richting van de Zaanse Schans. We passeren minder bekende plekken die een sterke relatie hebben met het rijke verleden van de Zaanstreek, bakermat van de Nederlandse industrie. Het centrum van Zaandam laat die sterke verbinding met het verleden ook zien met het stadhuis en het nieuwe Inntel Hotel. Indien gelegenheid bezoeken we ook het Czaar Peterhuisje, waar Czaar Peter de Grote sliep toen hij in Zaandam zijn kennis en kunde als scheepstimmerman vervolmaakte.

Voor data stuur een email naar ursidae@xs4all.nl

Explore the Zaanse Schans. Appr. 25 km. Through the open fields to this real presentation of rich industral cultural inheritage. See the new townhall and where Czar Peter was staying during his visit to the Zaan region. Send an mail to info@saensaddles.nl for dates and additional information.


 


Rond en over het IJ (ca 25 km) 

Maak een mooie tocht rond en over Het IJ, een tour van ca. 25 km. Vanuit het hotel nemen we de pas geopende Fietsnelweg naar Amsterdam. De pont over Het IJ brengt ons naar het Centraal Station, van waar we richting het oosten van Amsterdam gaan. Na twee bruggen rijden we in Noord Amsterdam over de dijken die Amsterdam beschermen tegen het water van de voormalige Zuiderzee.

 

 Around and over Het IJ (25 km). We follow the recently opened Bicycle Highway to the North of Amsterdam. With the ferry  the two bridges and the small dikes we really discover how Amsterdam was protected against the water of Het IJ.


 

Waterland tour (ook Amsterdam!) (ca 35 km) 

Onze langste tocht door het Waterland van 35 km. Vanuit het hotel gaan we richting Markermeer, dat vroeger Zuiderzee heette. Na Ilpendam en Monnikendam rijden we door dorpen als  Zuiderwoude en Broek in Waterland. Voor een tweede keer steken we het Noordhollands kanaal over en rijden door het veenweide gebied. Met een beetje geluk zien we de weidevogels. 

 Explore Waterland. Depending on what the group  is wishing for we can start with 25 km, but this tour can easily be extended. After crossing the NoordHolland canal by ferry we will  visit Monnikendam, Zuiderwoude and Broek in Waterland. All very characteristic villages. A tour through the grasslands  and fen area not realising we are cycling below sea level.

Tour details

Wanneer /When

Elke dag van de week, inclusief weekend. Op afspraak.

Daily. On request

Afstanden/Distances

Elke tocht is ongeveer 25 km lang en duurt 2,5 - 4 uur

Appr. 25 km and  2,5 - 4 hours depending on stops

Fietshuur/Rental

Eigen fiets of fietshuur bij hotel of derden.

bring your own or rent at the hotel or any third party

Vertrek/Departure

Vertrekplaats wordt vanaf elke gewenste plaats vanaf de NDSM pont

Any place agreed upon in advance , preferably NDSM ferry.   

Het weer/Weather conditions

“Er bestaat geen slecht weer; er bestaat wel slechte kleding”. Tour gaat altijd door, uitgezonderd onweer en bliksem. Annuleren kost 25% van deelnamekosten.

There is no bad weather, there is only bad clothing, unless lightning of course.  Cancellation fee is 25%

Fietshelm/Helmet

In Nederland is het dragen van een helm niet verplicht.

For cyclists not required by law.

Aansprakelijkheid/Liability

Alle deelnemers tekenen vrijwaringsverklaring vooraf gaand aan tour.

All participants will sign a waiver.

Kosten/Costs

Kosten voor deelname aan alle tours worden overeengekomen met en betaald aan het boekingskantoor.

l

All costs are to be decided by the bookingsagency and have to be paid in advance to the agency.

For more information: www.a-north.nl

 

 


Alle tours kunnen op uw wensen worden aangepast in duur en lengte. In het voorjaar kunnen we een boottocht organiseren door het Oostzanerveld of het Ilperveld. Wij regelen de boot en gids en zorgen er voor dat u vooraf wordt geïnformeerd over de extra kosten.


Bedrijven

Teambuilding of een buitenactiviteit als onderdeel van een meeting of congres, het is allemaal mogelijk.  Zo lang het op en met de fiets is kunnen we aan al uw wensen tegemoet komen. Kortere ritten naar bijvoorbeeld Noord Amsterdam voor een lunch of een bezoek aan het natuurgebied rond het hotel behoort tot de opties. Facturen zullen 9 % BTW vermelden.Opbellen
E-mail
Info